Pausen

Allerede da jeg kom hjem fra efterskole på Bråskovgård efterskole mellem Vejle og Horsens, havde jeg et stort ønske om at flytte hjemmefra.
Da jeg kom hjem igen i 2006 blev jeg derfor skrevet op til en ungdomsbolig i Store Merløse, som er en lille by mellem Holbæk og Ringsted. Jeg blev i august tilbudt en lejlighed i september 2006, og denne sagde jeg ja til.
Min mor og far støttede mig i det at jeg skulle flytte hjemmefra. Da jeg flyttede hjemmefra var jeg 17 år. Min mor fortalte mig om hvilke omkostninger der var ved at flytte hjemmefra, men jeg var sikker, jeg var klar til at flytte.

Allerede i 2007 da jeg var 18 år og måtte stoppe min uddannelse som anlægsgartner, blev jeg tilbudt at få en førtidspension af kommunen. Kommunen havde meget svært ved at se mig i et erhverv hvor jeg kunne fungere som døvblind. Jeg sagde med det samme NEJ TAK til tilbuddet, for jeg vil vise omverdenen, at selvom jeg er døvblind, kan jeg godt komme på arbejdsmarkedet, blot jeg fik nogle ting rettet til efter mine behov. Dette “nej tak” har jeg aldrig i mit liv fortrudt.

Det betød også at jeg efter HG i 2009, da jeg skulle gå hjemme, ikke havde noget at foretage mig i mine hverdage. Jeg havde kun mig selv, mine venner og mine timer hos psykiateren.
Der skete det at jeg begyndte at drikke rigtig meget. Ikke fordi jeg havde det dårligt, for jeg synes det gik “okay”, så længe at jeg tog min medicin, men simpelthen fordi jeg ikke havde andet at lave.
Pludselig var det ikke kun sjove fester i weekenderne, men også i hverdagene. Jeg handlede med et par venner i den lokale Dagli’brugs, hvor vi næsten hver dag købte to kasser øl. Vi havde en aftale om at ingen smuttede før de to kasser øl var tømt.

Sådan stod det faktisk på i ca. 10 måneder. 10 måneder med alkohol næsten hver dag. Jeg kunne til sidst i perioden mærke at jeg fik det dårligere og dårligere rent psykisk, og kontaktede derfor også kommunen, for at fortælle at jeg gerne vil ud at lave noget snart. Det behøvede ikke at være et arbejde, men bare at jeg havde noget jeg kunne stå op til hver dag.
Men kommunen havde fået sin sag for. Kommunen havde i næsten 9 måneder prøvet forgæves at finde noget arbejde, kursus eller lignende som jeg kunne starte på. Jeg havde jo allerede sagt nej til førtidspensionen, som de ellers så som den eneste udvej.

I august 2009 bliver jeg så ringet op af min sagsbehandler på kommunen. Han fortæller at han har fundet en virksomhed som vil lave et nyt projekt som de kalder “Projekt AFklaring”. Min sagsbehandler fortæller mig at jeg der kan komme i arbejdsprøvning, således vi ville kunne se hvad jeg kunne holde til, og hvad for arbejde jeg vil kunne udføre i fremtiden. Endelig var der et lys for enden af tunnelen.

Meeen, jeg har siden jeg fik konstateret Usher, været meget skeptisk overfor at møde blinde mennesker. Jeg vil ikke mødes og tale med blinde mennesker, i frygt af at se det jeg måske måtte risikerer en dag. Virksomheden som kørte Projekt AFklaring er en virksomhed som beskæftiger blinde og svagtseende mennesker. Derfor var jeg noget utryg ved situationen.

I slutningen af august bliver min sagsbehandler og jeg så inviteret ind til Telehandelshuset som er den virksomhed som kører Projekt AFklaring. Vi sidder ved et stort ovalt bord, og jeg er meget spændt. Foran mig sidder direktøren Connie som præsentere Telehandelshuset og deres mission i virksomheden.
Connie fortæller at jeg vil være på det allerførste Projekt AFklarings hold (projektet skulle køre i ca. 2 et halvt år). Samtidig fortæller hun at der starter 4 andre sammen med mig. Jeg kan mærke her, at jeg får en klump i halsen, for Connie havde allerede fortalt at Projekt AFklaring primært var for blinde og svagtseende mennesker. Men samtidig tænker jeg at jeg må give det en chance. Jeg kunne jo godt lide alt det Connie fortalte mig om Telehandelshuset og kurset.

Reklamer
Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s