Uddannelsen

Den 6. januar 2010 startede jeg endelig på uddannelsen til telemarketing – og kundeservicekonsulent.
Jeg så meget frem til at skulle starte på uddannelsen. Jeg vidste at jeg havde fundet den branche jeg skulle arbejde i.

På uddannelsen fortsatte jeg mit store personlige arbejde med at lære mig selv at kende og få en langt større selvindsigt. Jeg fik fortsat de værktøjer og råd jeg skulle bruge fra uddannelseslederen og direktøren i Telehandelshuset.

I starten af uddannelsesforløbet startede jeg igen hos psykiateren i Ballerup. Denne gang, fordi jeg gerne vil ud af min medicin med antidepressiver. 
Psykiateren kunne se og høre på mig at jeg havde fået det langt bedre, end jeg nogensinde havde haft, og vil gerne hjælpe mig med at komme ud af medicinen, men påpegede at det blev meget svært at komme ud af så stor en dosis.

Psykiateren og jeg blev enige om at jeg skulle trappe ud af medicinen over et halvt år, da det tidligere var mislykkedes udtrapning på 2 måneder.

Som det var ventet, var det meget hårdt at komme ud af medicinen, men sommeren 2010 var jeg helt ude af antidepressiver – og er det fortsat. Jeg synes det var en sejr. 
Jeg var ikke kommet ud af min medicin, hvis det ikke havde været for den støtte og opbakning jeg fik af Telehandelshusets medarbejdere og min familie. Den støtte og opbakning har gjort alt jeg havde brug for i den tid. Det er vigtigt at dem man kender og dem der kender een, forstår den situation man står i, så de på den bedste måde kan støtte og vejlede til det mål eller den drøm man har i livet. Husk derfor at tale åbent om dine drømme og mål i livet med din omgangskreds, så du netop får den rette opbakning og støtte.

Mens jeg var på uddannelsen, var jeg meget overbevist om at jeg sagtens kunne klare et job på 37 timer om ugen på ordinære vilkår. Det var på trods af at jeg tit i en periode var syg og jeg på uddannelsen faktisk “kun” havde 24 timer om ugen, da jeg havde en hjemmearbejdsdag hver onsdag.

En dag skulle jeg ind og tale med Connie om mine fremtidige planer. Jeg fortalte at jeg gerne så mig inden for den branche jeg var ved at uddanne mig indenfor, samt at jeg arbejdede 37 timer om ugen på ordinære vilkår. Jeg ville vise verdenen at selvom jeg har to funktionsnedsættelser, så kan jeg sagtens arbejde på almindelige vilkår.
Undervejs i denne samtale, får Connie mig til at se anderledes på tingene. Hvorfor ville jeg hele tiden vise alle andre at jeg var stærk og sagtens kunne klare det jeg vil vise? Hvem var det i grunden jeg vil prøve at snyde? 
– pludselig indså jeg, at jeg ikke kunne klare et arbejde på almindelige vilkår og ej heller på 37 timer. Det er okay ikke at kunne det samme som alle de andre “normale” mennesker, når man rent faktisk har to funktionsnedsættelser. Det er flot hvis jeg i grunden kunne varetage et arbejde.
Fra den dag vidste jeg at et fleksjob vil være vejen frem for mig. 

De efterfølgende måneder var Telehandelshuset med til at afprøve mine timer. Altså finde ud af hvor mange timer jeg i grunden kunne holde til, og samtidig have en normal hverdag derhjemme.
I januar 2011 var vi kommet frem til at jeg kunne holde til 15-20 timer om ugen, med ekstra pauser. 
I forbindelse med Telehandelshuset søgte jeg om en fleksjobbevilling. 
Jeg blev færdig med uddannelsen den 28. februar 2011. 

I forbindelse med at jeg endnu ikke havde fået svar på min ansøgning om fleksjob, tilbød jeg at komme i Telehandelshuset og være indtil jeg fik et svar fra kommunen, for jeg vidste at jeg ikke skulle gå hjemme igen.

I midten af marts 2011, bliver jeg ringet op, mens jeg sidder og taler med en studerende i Telehandelshuset. Det var min sagsbehandler fra kommunen som overbragte den bedste nyhed i mange år. Nemlig at jeg var blevet bevilliget fleksjob.

Reklamer
Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s