Julen 2014

Ja så kom vi til julen 2014.
Det er efterhånden halvanden måned siden jeg har skrevet herinde i bloggen.
I kan tro der er sket en masse.

I midten af november havde jeg mobilitytræning med mørkebriller. Jeg skulle altså have briller på som jeg overhovedet ikke kunne se ud af. Det skulle jeg selvom det var mørkt, og selvom jeg forklarede at jeg så meget dårligt i mørke.
Det var meget grænseoverskridende ikke at have noget syn overhovedet.
Mobilityinstruktøren fra CSU i Slagelse vil have at jeg selv valgte min rute den næste halvanden time. Jeg fortalte at jeg meget gerne vil over den store vej, men at jeg ikke vil gøre det med mørkebrillerne på, da jeg ikke var tryg ved det, og slet ikke når jeg ej heller kan høre. Men jeg gjorde det alligevel.
Det er utroligt så godt jeg kunne høre når jeg slet ingen syn havde, til at bruge. Men jeg må indrømme at jeg havde rigtig svært ved at afstands og – retningsbestemme, men det gik jo alligevel.
Jeg tror vi samlet gik omkring 2-3 km. hvor jeg slet ingen syn havde. Udover da vi gik ovre ved Lidl. Her var et meget bredt fortov hvor jeg fik lov at bruge mit syn. WOW. Sikke en følelse. Jeg følte nærmest at jeg kunne se alt, også selvom det var mørkt. Det var virkelig mærkeligt. Pludselig gik det op for mig at jeg faktisk bruger mit restsyn rigtig meget.
Da vi slutter ruten fortæller instruktøren at jeg havde gjort det rigtig godt, og at jeg havde øvet mig med stokken siden sidst. Hun synes jeg havde en rigtig flot gang med stokken, og hun kunne se jeg havde betroet mig til den, hvilket også er helt rigtigt. Jeg er blevet utroligt glad for min stok, jeg er endelig begyndt at se den som et redskab og ikke en forhindring. I dag bruger jeg den faktisk hele tiden. Pånær når jeg skal ned i Holbæk by, da hele hovedgaden er belagt med små brosten, som gør det rigtig svært at gå med den.

Den 22. november var jeg til temadag med CFD hvor jeg selv skulle holde oplæg. Her skulle jeg holde et oplæg om mig selv, samt om hvordan jeg bruger de sociale medier til at få kontakt med andre der har samme sygdom som mig.
Det var en rigtig spændende dag, hvor der var mødt en del andre usherramte op. Fælles for os alle var at vi alle havde Usher 2.
På temadagen fik vi en masse tal om det der var fundet ud af indtil nu, samt at opsporingsprojektet hos CFD sluttede i 2015.
Der kom også en psykolog som fortalte om hvordan det påvirker mennesket når det har en funktionsnedsættelse, hvordan vi nemmere har lettere til stress, depressioner og lignende. Jeg fik virkelig en forståelse af at det er klart at jeg ikke kan håndtere alt for meget i perioder. Det er jo hårdt at have både nedsat hørelse men da bestemt også syn. Folk med funktionsnedsættelser skal jo bruge langt flere ressourcer på at kommunikere og følge med, end folk der slet ikke har funktionsnedsættelse.
Det var egentlig rart at få sat ord på hvordan det faktisk er for mig, at der faktisk kommer en og fortæller at det er okay at man er træt, at man har brug for alenetid.
Jeg synes alt i alt at det var en helt fantastisk dag i Odense hos CFD. Jeg håber at der var nogen der også kunne bruge min historie som jeg kunne bidrage med. Jeg fik i hvertfald en masse god ros efterfølgende, samt en lækker æske chokolade fra Summerbird.

I FDDB Ungdom er der fuld gang i arrangementplanlægning. Der sker virkelig meget på ungdomsområdet. Jeg synes det er rigtig spændende at jeg får lov at være en del af den udvikling der sker. Jeg er glad for at der er en opbakning i udvalget i denne periode. Jeg er inde i en periode hvor jeg har noget svære ved tingene. En periode hvor jeg bliver nødt til at trække stikket lidt, for at ikke at få for meget mellem hænderne. Både arbejds og – privatmæssigt. Jeg har også fortalt min chef hvordan det er lige for tiden, hvor der er fuld forståelse. Jeg er glad for at jeg har så meget opbakning, både privat, arbejdsmæssigt og i foreningen.

Den 8. december var jeg til det årlige kontrol på Kennedy Centret. De vil ikke lave en måling på mit orienteringssyn, da det er så snævert at der ikke vil være nogen ændringer at måle, da synsrester under 10 grader er svære at måle.
Men de målte min grå stæhr som viste sig at være blevet værre på det venstre øje, men det var jeg forberedt på, for jeg kan virkelig mærke at jeg ser elendigt på det øje.
Af de 5 graders syn jeg har, ser jeg ca. 50% på mit centrale syn på mit højre øje og 33% på det venstre.
De vil også have billeder af mine øjne. Jeg forberedte dem på at det kunne blive svært, da jeg huskede at de havde svært ved at tage billeder af øjnene sidste år pga. den grå stæhr. Rigtig nok. venstre øje kunne de ikke komme til at tage et tilfredsstillende billede, så jeg er blevet bedt om at komme til fotografering igen den 26. februar 2015, hvor de skal finde ud af om der er cyster (vandlommer) på venstre øje, som gør at jeg næsten ikke bruger øjet i dag. Den dag tager jeg min kontaktperson med, da jeg skal have dryppet øjne igen. Jeg havde glemt at det kunne være rigtig svært at komme hjem, når man får dryppet øjne, for det betyder du hverken kan se eller orientere dig ordentligt. Så jeg er glad for at min kontaktperson kan komme med.

Jeg skal her i julen hjem til mine forældre. Jeg skal arbejde den 22. og 23. december. Jeg følges med min mor hjem den 23. december efter arbejde. Jeg glæder mig rigtig meget. Julen er min ynglingshøjtid, det er tiden hvor man skal huske hinanden, hvor man husker at dele ud af sin kærlighed, hvor man husker at fortælle dem man elsker og holder af, hvor meget de betyder for en. Jeg elsker simpelthen julen.

Kan I alle have en hel fantastisk jul og rigtig godt nytår. Pas på jer selv så lover jeg at vi ses i år 2015.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7ec/60455803/files/2014/12/img_0027.png

Reklamer
Standard

2 thoughts on “Julen 2014

 1. Mor siger:

  Hej Jackie
  Julen for mig er også min bedste tid. Jeg er så glad for at have mine børn omkring mig og så kan jeg forkæle dem. I er det bedste der er sket for mig. Jeg elsker jer over alt på jorden. Knuz mor

  • Hej mor
   Ja julen er en rigtig dejlig og skøn tid. Jeg elsker at være hjemme hos jer og blive godt forkælet med både god mad og en masse kærlighed.
   Jeg elsker også dig og er helt sikker på at Johnni gør det samme. Du er verdens bedste mor. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s