Godt nytår

Så nåede vi til nytåret. Vi kunne sige pænt farvel til 2015 og pænt goddag til 2016. 2016 bliver året hvor der kommer til at ske en masse.

2015 var året hvor denne blog for alvor kom i gang. Alene i år 2015 har der faktisk været 1318 visninger. Jeg synes det er en fantastisk opbakning jeg får på denne blog. Det skal I alle have mange tak for. Jeg håber at jeg kan få skabt mere fokus på bloggen i løbet af 2016 og meget gerne komme ud og holde foredrag om hvordan det er at være en ung, velfungerende, moderne døvblind mand.
2015 har været året hvor jeg begyndte på en masse gode ting for mig selv. Hvor jeg lærte en masse ting og hvor jeg blev klogere på en masse ting.

2016 bliver året hvor jeg også skal lære en masse ting og blive endnu klogere på mig selv og mit liv. Det jeg på nuværende glæder mig allermest til her i 2016, bliver at få min Grå Stæhr operation. Jeg har desværre endnu ikke hørt noget, men jeg er sikker på at der snart kommer brev om indkaldelsen.
Det næste store der sker i mit liv her i 2016, er at jeg skifter stilling. Jeg skifter fra uddannelsesassistent til phoner i All Ears Telemarketing.
Jeg er rigtig glad for den beslutning. Jeg har længe haft udfordringer med at forblive i den nuværende stilling, da mit syn jo har været nedadgående. Heldigvis har jeg en arbejdsplads som er glade for mig og som tilbyder mig en anden stilling. Jeg føler mig virkelig priviligeret over at arbejde på sådan en fantastisk arbejdsplads.
Skiftningen sker omkring 1. april 2016. 1. april 2016 er også året hvor jeg har været ansat i All Ears Telemarketing i hele 5 år. 5 år går godt nok hurtigt. Men hold da op der også er sket meget med mig i de 5 år.
Jeg er blevet meget klogere på mig selv. Jeg har lært hvornår og hvordan jeg skal sige fra jeg har lært at jeg ikke er verdensmester, uanset hvor meget jeg så ville ønske at jeg er det. Nogen ting der har gjort at jeg bedre har lært at håndtere voksenlivet som døvblind.
Jeg glæder mig meget til at jeg kommer over i den nye stilling fra ca. 1. april.

Her den 24. februar starter vi i All Ears Telemarketing hold 15 i På Vej Mod Job. Det er et kursus af 12 ugers varighed hvor 5 kursister bliver afklaret på hvad der måske skal til for at kunne komme på arbejdsmarkedet, da det kan være svært at finde ud af hvor der skal opkvalificeres og hvor der findes hjælpemidler. Det er noget På Vej Mod Job er med til at være behjælpelig med det. Udover det får man et meget større indblik i sig selv, som også kan være rigtig hårdt.
På Vej Mod Job – forløbene har virkelig været godt for rigtig mange mennesker. Inkl. mig selv. Jeg var selv på det allerførste hold. Hvis du vil læse mere omkring På Vej Mod Job hold 15, og hvordan du kan komme i betragtning til holdet kan du læse mere her. Dog er det vigtigt for mig at sige at de 2 af pladserne allerede er besat.

Her i slutningen af 2015 fik jeg også en ekstra kontaktperson. Det er ikke fordi jeg ikke er glad for hende jeg havde i forvejen, men det er altid rart at have en ekstra i tilfælde af at den ene ikke kan.
Jeg kan mærke at jeg bliver mere og mere afhængig af at bruge en kontaktperson eller veninde, når jeg feks. skal ned i byen og shoppe. Det er stort set umuligt for mig på egen hånd efterhånden. Lidt skræmmende, men alligevel er det ikke noget jeg tænker over i min dagligdag. Det betyder blot at jeg kun handler i Fakta, som er ved mig, når jeg skal handle ind efter arbejde eller lige mangler nogle enkelte ting.
Den nye kontaktperson er netop flyttet til Holbæk og virker som en rigtig rar person. Det er meningen at jeg primært vil bruge den nye til lægebesøg, sygehusbesøg, shopping og/eller handleture. Den kontaktperson som jeg har haft siden oktober 2014 vil jeg primært bruge til FDDB-Ungdomsarrangementerne da vores samarbejde omkring det haptiske virker rigtig godt samt at hun har fundet ud af hvem de forskellige unge er, og hvor der er ekstra behov for at hun er på i forhold til når jeg skal sige noget eller hvis jeg skal kommunikere med nogen af de andre unge. Det er også hende der ved hvornår der er behov for at hun siger hvornår der kommer en trappe eller lign. Ja hun har generelt fundet ud af hvor jeg har brug for et praj eller lignende, hvilket betyder rigtig meget for mig, så jeg kan føle mig tryg ved hende.

Temaet for FDDB-Ungdom i 2016 er at klare sig som døvblind, når man står og skal flytte hjemmefra, når man skal vælge uddannelse, når man har brug for lovgivningen, når man skal bruge haptisk kommunikation eller lign.
Vi har flergangdoblet antallet af medlemmer i FDDB i alderen 15-35 år. Det betyder at vi har langt flere medlemmer, samt en masse medlemmer som måske slet ikke kender til rettigheder eller lign. Det er noget vi i ungdomsudvalget gerne vil værne om, så vi kan hjælpe alle de unge så meget som muligt. Jeg glæder mig personligt rigtig meget til at vi nærmer os første arrangement som er 6. februar i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup.

Endnu en gang vil jeg gerne sige tak til alle jer der fulgte min blog i 2015 og jeg håber at I vil følge mig lige så meget her i 2016.

Et rigtig godt nytår til jer alle.

Reklamer
Standard

4 thoughts on “Godt nytår

 1. Også godt nytår til dig og tak for din delen ud af dine erfaringer med at leve som ung med døvblindhed. Det er superflot at FDDBs ungdomsgruppe er blevet så stor og også at både tegnere og talebrugere har noget at give hinanden. Det glæder en “gammel rotte”. Ja og ingen er verdensmestre til alt. Det måtte jeg også lige huske mig selv på, da jeg vendte tilbage til jobbet efter en lang god juleferie og ville ordne mails og alting på en gang og pludselig mærkede, at der var alt for meget fart på og jeg måtte koncentrere mig om at trække vejret dybt nogle gange! på gensyn i 2016

  • Hej Kirsten
   Mange tak for dit svar.
   Men ja. Det er fantastisk at ungdomsgruppen vokser. Det bekræfter blot at behovet er der.
   Men ja. Det er ikke nemt at lege verdensmester altid. Men vi er alle verdensmestre når vi gør hvad vi kan.
   Jeg håber da at vi ses igen i 2016. Kunne da kun være hyggeligt.
   Velkommen tilbage til jobbet. 🙂

 2. Trunte siger:

  Hej Jackie.
  Ja, der er sket meget i 2015 men jeg er ikke i tvivl der vil ske ligeså meget i 2016.
  Jeg glæder mig til at vi skal på Roskilde sygehus her i uge 7 hvor
  at du skal opereres for din Grå Stæhr om mandagen.
  Jeg er meget spændt på når du vågner op af narkosen,
  hvordan du reagerer, og hvad du vil sige til mig, efter operationen.
  Jeg vil altid støtte dig, lige meget hvad det er, så er jeg der for dig.
  Jeg elsker dig min dreng.
  Knuz Mor

  • Hej mor
   Ja jeg håber at der sker lige så mange ting i 2016. Jeg tror på det er mit år, ligesom 2015 var mit år.
   Ja jeg er rigtig spændt på resultatet af operationen når jeg vågner op af narkosen, om jeg allerede der kan mærke forskel.
   Jeg er så glad og stolt over at du er min mor og er i mit liv. Du er den bedste mor man kan forestille sig. Tak for din evige støtte og opbakning.
   Elsker også dig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s