Foråret 2016

Hej alle

Ja så er det efterhånden et par måneder siden jeg sidst skrev på bloggen herinde. Jeg beklager at jeg ikke lige har fået skrevet, men hold da op der er sket rigtig mange ting i mit liv på det sidste.

Jeg kan starte med at jeg i uge 7 blev opereret for Grå Stæhr på begge øjne i fuld narkose. Operationen gik rigtig godt og jeg var hurtigt til opvågning.
Jeg havde på forhånd fået at vide at jeg allerede dagen efter ville kunne arbejde igen. Dog var det ikke nødvendigt da jeg havde ferie i hele uge 7, så det var rigtig lækkert.
Dog var det ikke som jeg havde ventet. Jo mit centrale syn var blevet ikke mindre end fantastisk i forhold til før, men jeg kunne slet ikke læse. De læsebriller jeg havde købt, hjalp overhovedet ikke og jeg var voldsomt frustreret. Jeg kunne hverken være på Facebook, læse sms, læse emails eller lign. Det betød at jeg ret hurtigt besluttede mig at gå til optikeren, for at få lavet en brille. Både øjenlægen der opererede mig samt optikkeren sagde at de helst ventede med at lave briller til 4 uger efter operationen, men jeg forklarede at jeg havde et arbejde at passe, samtidig med at jeg virkelig ikke følte jeg kunne noget. Jeg lavede derfor en god aftale med min optiker om at jeg fik en billig midlertidig brille jeg kunne bruge.
Det betød at jeg i halvanden uge følte mig blind. Jeg var ked og frustreret over jeg ingenting kunne. Jeg kunne ikke rigtig gå ned og handle da jeg ikke havde syn til at læse hvad et var jeg havde i hænderne. Ja pludselig følte jeg mig rigtig blind.
Det var halvanden uge hvor jeg sov rigtig meget, for jeg brugte meget energi på at se noget jeg alligevel ikke kunne se. Hold da op det var trættende.
Jeg talte undervejs også med øjenlægen der havde opereret mig. Hun sagde at hun måske havde været lidt for optimistisk. Hun fortalte at jeg jo er en ung mand, og hun måske ikke havde tænkt over, hvor meget jeg bruger mit læsesyn (læsesynet bliver fjernet ved en Grå Stæhr operation). Normalt mister du læsesynet omkring 40 års alderen, og derfor har de fleste mennesker brug for læsebriller derefter. Derfor havde dette måske været meget påvirket for mig. Men det gav jo pludselig rigtig god mening.
Halvanden uge efter operationen fik jeg mine midlertidige briller. De er HELT fantastiske. Nu kunne jeg virkelig se hvormeget operationen har gjort for mit syn. NU er jeg slet ikke påvirket af lyset udefra, solskin, tåge, regn eller lig. Nej nu kan jeg se i alt slags vejr, samtidig med at jeg igen kan se farver og kontraster meget skarpere end før operationen. Det var/er en fantastisk følelse.
Nu hvor jeg sidder med mine briller kan jeg fortælle at jeg slet ikke ville være foruden min operation. Den har givet mig noget af mit liv tilbage. Det er utroligt så meget man kan glemme at ting kan have af farver og hvor farvestrålende tingene i verdenen er.

En uge efter operationen var jeg til kontrol. Her kunne øjenlægen se at jeg allerede havde fået efterstær. Hun mente det kunne have betydning for at min syn pludselig var blevet dårligere igen. Hun rådede mig til at komme i slutningen af marts igen, så vil hun se på om der kunne være mulighed for operation for efterstær, da øjnene skal have ro efter Grå Stæhr operation.
Da jeg kom igen, mente øjenlægen stadig at vi skulle vente lidt. Specielt også fordi jeg havde det rigtig godt efter jeg fik brillerne. Så i slutningen af april skal jeg havde efterstæroperation på venstre øje og derefter i starten af maj på højre øje. Jeg glæder mig til det er overstået, så jeg med 100% kan nyde mit nye skarpe syn.

Det mest sjove ved denne operation har faktisk været at nogle har sagt, at de slet ikke vidste jeg havde blå øjne. Folk har de seneste år sagt at jeg har grønne øjne. Det giver rigtig god mening, da Grå Stæhr faktisk skaber en gul hinde på øjet. Blå og gul giver grøn. Så er den gule hinde fjernet, ergo har jeg fået mine blå øjne retur. Det synes jeg faktisk er lidt sjovt.

I et tidligere indlæg har jeg også skrevet at jeg skifter stilling på min arbejdsplads.
Det er stadig noget vi arbejder med, dog bliver det ikke som sådan en ny stilling men justeringer i mine nuværende arbejdsopgaver. Det betyder også at jeg uden problemer kan blive på min nuværende ordning af fleksjob, hvilket har gjort at jeg er rigtig glad. Både fordi jeg bliver på den gamle ordning men også fordi at jeg elsker den virksomhed jeg arbejder i. Jeg er så glad for at vi i fællesskab har kunne finde frem til en løsning.
Lige for tiden er virksomheden i virkelig vækst. Det kan mærkes ret meget for tiden. Vi har ansat 3-4 personer alene siden nytår og jeg kan mærke der er blevet mere liv i virksomheden. Det er en fantastisk følelse at man er med til at bidrage til det dansk samfund.

Nu nævner jeg en ting, som jeg egentlig ikke havde tænkt at jeg skulle have med i min blog. Men alligevel føler jeg faktisk det er ret væsentligt.
Jeg har faktisk siden 30. juli 2015 været i gang med et vægttab. Jeg har i dag faktisk smidt 35 kg siden i sommers.
Jeg var blevet rigtig ked og led over at jeg havde tilladt mig at komme op på en vægt der sagde 118,9 kg. Jeg var begyndt at få ondt i mine knæ og have svært ved rigtig mange ting.
I torsdags havde jeg smidt i alt 35,6 kg på 36 uger.
Jeg kan fortælle jer at jeg har fået langt mere energi i mit liv. Jeg har fået mere selvtillid og jeg tør møde andre mennesker som de er og ikke som jeg tror de tænker om mig.
Det har haft en rigtig positiv effekt på mig i forhold til hvad jeg tør. Jeg har meget brugt min talende badevægt samt talende køkkenvægt undervejs i mit vægttab.
Jeg er endnu ikke færdig. Jeg har oprettet en side på facebook som du kan finde her – Følg en døvblinds kamp mod kiloerne
Giv siden et like hvis du vil følge min kamp på Facebook. Jeg skriver både lidt om hvilke udfordringer jeg møder på min vej, samt hvad jeg spiser (med billeder), før – og efterbilleder.

Det var lidt af det jeg havde om denne gang.
Jeg er rigtig glad for at du stadig læser fast med på min blog.
Husk at smile til verdenen og verdenen smiler tilbage.
Husk at nyde den smukke natur som der blomstrer og gror for øjeblikket.

Kirsebærblomst

Billede af kirsebærblomst i udspring

Reklamer
Standard

4 thoughts on “Foråret 2016

 1. Tak for endnu et godt blogindlæg fra dig ,Jackie. Grå stær og RP giver jo for mange ekstra bekymringer og overvejelser . I mit arbejde er det sjældent jeg møder nogle så unge som dig, der får ny linse. Det med læsesyn havde jeg slet ikke tænkt over kunne være et særligt problem for dig . Dejligt at du fik farver og godt kontrastsyn tilbage med de rigtige briller og du ikke er så sart med vejret. Lyset er i hvert fald skarpt her i foråret.
  Og selvom kilo ikke på den måde har med Usher at gøre, så er det dæleme godt klaret. Og jo mere kropsbevidst , jo lettere er det vel for os alle at være i verden. Kan du ikke tjene penge på den slankekur?
  Forårshilsner
  Kirsten

  • Hej Kirsten
   Mange tak. Nej det er sjældent at vi unge får nye linser. Derfor man heller ikke altid tænker over at vi jo faktisk stadig har funktioner i øjnene som “ældre” personer ikke længere har. 🙂
   Ja vægttabet gør det lidt nemmere at være til. Om jeg kan tjene penge ved jeg ikke? Ved ihvertfald ikke hvordan. Jeg giver mig selv gaver når jeg når bestemte mål undervejs i mit vægttab.
   Tak for du fast læser med på min blog.
   Rigtig dejligt forår til dig og jer på CFD.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s